Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

 29-6-2023

Draka heeft een volgende stap gezet in haar streven naar emissievrij transport. Sinds enkele maanden rijdt Oegema Transport een deel van de kabeltransporten naar bouwlocaties met een nieuwe semi-dieplader voorzien van een full electric kraan. Op jaarbasis bespaart het emissievrij hijsmaterieel maximaal 6 ton CO2-uitstoot.

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

 26-6-2023
Ecoslim is het beste kabelsysteem voor glasvezelnetwerken van de toekomst. Vooral omdat de innovatieve oplossing van Prysmian Group significant duurzamer is dan conventionele systemen. Dat bewijzen nu ook de LCA-studies en milieuproductverklaringen (EPD’s) van onafhankelijke instanties. Hiermee is voor elk telecombedrijf en datacenter de weg vrij om de digitale infrastructuur te verduurzamen. Daarom lanceerde Prysmian Group Ecoslim onlangs wereldwijd op de ANGA COM-conferentie in Keulen.

MEER LEZEN → 

Eerste grote woningbouwproject krijgt duurzamere kabel van Draka

 22-3-2023
Nieuwbouwwoningen moeten duurzamer worden. Dat vergt naast ambitie en innovatieve oplossingen ook nauwe samenwerking tussen bouwpartners. In het project Grasbuurt 2 werken BAM Wonen, Schipper Electrotechniek, Draka en Rexel op unieke wijze samen om hun duurzaamheidsambities te concretiseren. Zo krijgt de Delftse woonwijk de primeur met de eerste grootschalige toepassing (60 km) van een nieuwe, duurzamere kabel: Draka VD E-LINE

MEER LEZEN → 

Veiligheid zit in DNA van Prysmian Netherlands

 20-1-2023
Opnieuw scoort Prysmian Netherlands trede 4 op de Safety Culture Ladder. Dat is een bijzondere prestatie als je bedenkt hoeveel tijd, energie en geld in het certificeringsproces zitten. Ook is hiermee objectief bevestigd dat veiligheid in het DNA van ons bedrijf zit. Nu maar hopen dat branchepartners ons unieke voorbeeld gaan volgen. 

MEER LEZEN → 

Emissievrij kabeltransport voor groot onderhoud Zwanenburgbaan Schiphol

 17-1-2023
Voor het vernieuwen van de kabelverbindingen van de Zwanenburgbaan op Schiphol wordt, in opdracht van BAM, 50 km P-Laser kabel geleverd met emissievrij zwaar transport. Dit elektrisch transport bespaart in totaal maar liefst 881 kg CO2-uitstoot.

MEER LEZEN → 

Draka maakt kiezen voor duurzamere bekabeling mogelijk

 22-12-2022
Draka E-LINE is de nieuwe productlijn waarmee Draka inspeelt op de groeiende vraag naar duurzame alternatieven voor de meest gebruikte kabeloplossingen in de Nederlandse bouw- en installatiebranche. VD E-LINE krijgt de primeur en is de aftrap voor een complete range van duurzamere kabeloplossingen voor en laagspanningsinstallaties.

MEER LEZEN → 

Investeren in duurzame relaties; tradities worden trending

 28-11-2022
De installatiesector wordt vaak voor traditioneel versleten. Maar nu we in een tijdsperiode vol onzekerheden leven, zoeken mensen weer houvast. In dat opzicht is Den Boer Elektrotechniek B.V. een rots in de branding voor klanten en medewerkers. En al bijna 25 jaar een duurzame partner van Draka.

MEER LEZEN → 

Prysmian Nederland voorziet eigen fabrieken van led-verlichting

 19-10-2022
Prysmian Nederland heeft een volgende stap gezet in verduurzaming van de productielocaties in Delft en Emmen met het vervangen van de TL-verlichting in de fabrieken voor duurzame led-verlichting.

MEER LEZEN → 

Meewerken aan een verantwoorde samenleving en diversiteit op de werkvloer

 10-09-2022
We zijn ons ervan bewust dat we met elkaar moeten bijdragen aan een verantwoorde samenleving. Dit geldt zowel op het werk als daarbuiten. Daarom zetten we ons in voor de samenleving met het bevorderen van ethisch gedrag, bescherming van arbeidsrechten en diversiteit.

MEER LEZEN → 

Via blockchain traceerbare kabelhaspels genomineerd voor Computable Awards 2022 

 13-07-2022
Draka, Technische Unie en RTI Blockchain rondden onlangs een haspel retour pilot af met blockchain technologie en zijn hiermee nu genomineerd voor de Computable Awards 2022 in de categorie Grootzakelijk project.   

MEER LEZEN → 

Beklimming Mont Ventoux – een sportieve samenwerking voor het goede doel

 21-06-2022
Na een jaar uitstel vanwege de corona pandemie trokken 3 collega’s van Draka tussen 2 en 5 juni de berg Mont Ventoux op voor het goede doel: de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. 

MEER LEZEN → 

Prysmian Group gaat voor ‘lichter’ en scherpt CO2 reductie doelstellingen aan

 07-06-2022
Prysmian Group heeft haar CO2 reductie doelstellingen verscherpt om te zorgen dat de organisatie steeds verantwoorder omgaat met energie en natuurlijke hulpbronnen.

MEER LEZEN → 

De slimme producten van Prysmian Group dragen bij aan een duurzame energietransitie

 29-04-2022
Prysmian Group heeft een circulariteitsbenadering ontwikkeld die het mogelijk maakt duurzaamheids-aspecten in elke fase van de levenscyclus inzichtelijk en meetbaar te maken.

MEER LEZEN → 

Prysmian Group op nummer 1 in de Dow Jones Sustainability Index

 22-12-2021
 Ook dit jaar mag Prysmian Group met trots melden dat zij wederom is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). 

MEER LEZEN → 

Laadpunt Nederland doet geen concessies aan kwaliteit

 22-10-2021
 Elektrisch vervoer lijkt soms een wildwest van nieuwkomende prijsvechters. Klantenbelangen dreigen in die strijd te sneuvelen, maar niet voor Laadpunt Nederland. 

MEER LEZEN → 

Draka en Technische Unie traceren haspels met blockchain-technologie 

 05-10-2021
 De kans dat lege haspels retour komen, wordt een stuk groter. Vanaf eind 2021 gaan Draka en Technische Unie via een digitaal beheersysteem van RTI Blockchain hun zendingen en ontvangsten van haspels registreren.

MEER LEZEN → 

Prysmian Group vult klimaatdoelstellingen aan met nieuwe sociale ambities

 21-07-2021
 De verduurzaming van de wereld kan Prysmian Group niet snel genoeg gaan. Daarom  stelt zij bovenop haar klimaatdoelstellingen (nieuwe) sociale ambities, in lijn met de VN-duurzaamheidsdoelen. 

MEER LEZEN → 

Prysmian's kabelhaspels krijgen tweede leven als wormenhotel

 14-07-2021
Wie een oude kabelhaspel tegenkomt op straat, kan het beste nog even een keer goed kijken. Zie je wat bewegen? Onze oude kabelhaspels krijgen namelijk een tweede leven als wormenhotel. 

Meer lezen →

Mega-zonnepark in Nederland wordt duurzaam bekabeld 

 24-06-2021
Duurzaam energie opwekken? Denk aan zonneparken! Alsema verzorgde de infrastructuur voor dit megagrote zonnepark in Groningen met maar liefst 355.000 zonnepanelen.

Meer lezen →

Prysmian P-Laser kabels voor grootste solar carport ter wereld

15-06-2021
 Solarfields B.V. past Prysmian P-laser, de hoogwaardige en milieuvriendelijke energiekabel toe bij twee projecten in de Flevopolder, waaronder de grootste solar carport ter wereld. 

Meer lezen →

Prysmian Group versnelt innovatie met Hardt Hyperloop 

27-05-2021
Prysmian Group gaat samenwerken met Hardt Global Mobility in een programma om Hyperloop tot een duurzaam vracht- en    personenvervoernetwerk te maken dat Europa zal helpen zijn koolstofvrije doelen te bereiken tegen 2050.  

Meer lezen →

Prysmian Group Lanceert Eco Cable 

21-05-2021
 Eco cable, gebaseerd op erkende en meetbare duurzaamheidscriteria, helpt onze klanten en distributeurs om hun groene toeleveringsketen en waardepropositie te versterken.

Meer lezen →

Glasgevel met geïntegreerde zonnecellen voor BOLD

26-02-2021
 BOLD, het eerste project ter wereld waar SmartSkin geïntegreerd is. Het innovatieve glas wekt duurzame energie op en stuurt elektriciteit en data via het met Draka bekabelde raamkozijn naar een systeemkast en de cloud.

Meer lezen →

Ecodorp verdient eco-kabels van Prysmian Group

17-12-2020
 Circulaire laagspannings-kabel waarin eigen pvc-afval is verwerkt? Eco-VD, Eco-HVD en Eco-HULTO? Het is mogelijk! Dankzij Prysmian Group wordt Ecodorp Boekel bijzonder duurzaam.

Meer lezen →

Draka lanceert duurzame Haspel Retour Service

19-11-2020
Elk jaar brengen kabelfabrikanten duizenden nieuwe kabelhaspels in omloop, maar slechts een klein deel daarvan komt retour. Dat kan duurzamer. En daarom start zij samen met de technische groothandel de Haspel Retour Service.

Meer lezen →

Prysmian kabelconcept maakt aanleg van glasvezelnetwerk duurzamer

07-09-2020
KPN start proef met 11.000 aansluitingen. De innovatie omvat zowel nieuwe glasvezelkabels (Sirocco HD) als buizen (Easenet) met een kleinere diameter dan conventionele bekabeling.

Meer lezen →

Prysmian Group voert essentiële Duitse Corridor energie-transitie-projecten uit

04-08-2020
Ondanks significante investeringen in hernieuwbare energie, heeft het Duitsland een grote horde te nemen om zijn koolstofarme doelen te bereiken.

Meer lezen →

Prysmian Group sluit zich aan bij de Global Reporting Initiative Community

24-07-2020
Prysmian Group wordt één van de belangrijkste ondersteuners van de GRI Initiative en benadrukt hiermee de toewijding aan duurzaamheid en de energietransitie.

Meer lezen →

3 manieren hoe wij de energie-transitie mogelijk maken

19-02-2020 Morgan Stanley heeft Prysmian Group aangewezen als 1 van de 33 beursgenoteerde bedrijven om in de gaten te houden die oplossingen bieden om de koolstofuitstoot te verminderen.

Meer lezen →

Resultaten Duurzaamheid 2019

30-01-2020
Bijdragen aan een duurzamere wereld, zo doen wij dat!

Wij delen graag de behaalde resultaten van Prysmian Group Nederland in 2019. 

Meer lezen →

Elke stap verkleint je voetafdruk

13-12-2019 
Als je lang genoeg wacht, loop je minder risico. Dat geldt in veel situaties en ook op het gebied van technologische ontwikkelingen. Neem bijvoorbeeld PV-panelen of elektrische auto’s. 

Meer lezen →

Afgekeurde kabelhaspels worden architectonische gevelbekleding

10-12-2019
P
rysmian Group  faciliteert de recycling van 175 kabelhaspels tot gevelbekleding voor een kunstcentrum in Den Haag.

Meer lezen →

Prysmian ziet industriële investeringen als een kans voor duurzame innovatie

04-12-2019 
Bij Prysmian Group gaan industriële investeringen en duurzaamheid hand in hand.

Meer lezen →

Sustainability Officer Frank Middel over duurzaamheid in de installatiebranche 

26-11-2019. Duurzaam werken in de installatiebranche: waarom zouden we dat allemaal moeten doen? 

Meer lezen →

Prysmian Group bemachtigd plek op de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index

07-10-2019. Een duurzame stap voorwaarts op...

Meer lezen →

FME presenteert klimaat-plannen aan het ministerie van EZK

04-06-2019.    Het Randstad 380 kV project is een mooi voorbeeld...

Meer lezen →

P-Laser wordt de nieuwe standaard voor Enexis netbeheer

1-03-2019.      Enexis Netbeheer heeft de P-Laser middenspanningskabels van Prysmian..

Meer lezen →

Circulariteit moet je materialiseren

18-02-2019.      Thinks small, act big. Dat geldt zeker voor circulair bouwen.

Meer lezen →

Sail out C2A. Doe mee aan de Quest for change

24-08-2018.      Zoals Columbus vertrok om nieuw land te ontdekken, hijst C2A de zeilen voor nieuwe duurzame oplossingen.

Meer lezen →

Van iets heel simpels, iets heel bijzonders maken

02-05-2018.      Wat als afval een van de meest waardevolle grondstoffen blijkt te zijn die er is?

Meer lezen →

Juiste kabelkeuze, maximaal besparen

11-04-2018.

Draka lanceert de Cable App. Duurzaam advies voor iedere klus.

Meer lezen →

Met groene stroom de wereld rond!

26-02-2018. Prysmian is de officiële kabelleverancier van de Energy Observer, de eerste catamaran die volledig is aangedreven met hernieuwbare energie.

Meer lezen →
Logo Clean 2 Antartica

No time to waste!

13-02-2018. Draka is trotse sponsors van Clean 2 Antarctica en werkt met Technische Unie, Philips en ABB nauw samen om een structurele en positieve bijdrage te leveren aan dit initiatief ...

Meer lezen →

P-Laser: het resultaat van vooruitdenken

26-01-2018. In nauwe samenwerking met Alliander heeft Prysmian de geavanceerde middenspanningskabel in het Nederlandse netwerk geïntroduceerd.

Meer lezen →

Draka ontwikkelt speciale combikabel voor laadsysteem World Port Center

23-11-2017. Onze klant Van der Sijs vertelt meer over de tevreden coörperatie met Draka. 

Meer lezen →

Prysmian Group tekent contract met Hydreco

14-11-2017. Door deze samenwerking wordt er warmte beschikbaar gemaakt in een Eindhovense woonwijk Strijp-R.

Meer lezen →

Prysmian Group partner van Duurzaam Gebouwd.

19-10-2017. Lees meer over onze plannen in het interview met Sander Lauwers, Key-accountmanager Utilities.  

Meer lezen →

Groepsdiscussie Draka @BuildingHolland

06-06-2017. Hoe maak je kabels circulair en duurzaam?

Meer lezen →

Zelfverklaring 
ISO 26000

15-05-2017. Prysmian Netherlands werkt volgens
MVO-richtlijn ISO 26000

Meer lezen →

Draka partner Clean2Antarctica

04-04-2017. Draka heeft zich als partner verbonden aan Clean2Antarctica

Meer lezen →

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux