Sustainability Indexes

Voldoen aan de verwachtingen van klanten en de gemeenschap

Als onderdeel van Prysmian’s continue betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen, volgen we de belangrijkste indexen en ranglijsten. Wij richten ons voornamelijk op het volgende:

Verbeteren van onze business sustainability

We hebben onze ranking verbeterd in diverse internationale duurzaamheidsindexen.

In 2016, bereikten we de 4e plaats in de ‘Electrical Components and Equipment’ section van de Zwitserse duurzaamheid rating agency RobecoSAM’s review. Deze staat in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), een van 's werelds meest prestigieuze duurzaamheidsindex.

De Italiaanse editie van het CDP Climate Change Report 2016 heeft Prysmian opgenomen in de exclusieve lijst van bedrijven die milieu-informatie en sustainability rapport publiek hebben gemaakt als onderdeel van het Climate Change programma. Wij zijn beoordeeld met een B (op een schaal van A tot D) in de sector Industrieën, die als basis zal dienen voor het beoordelen van verbeteringen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, in lijn met de COP21-doelstellingen van Parijs.

We zijn recentelijk ook opgenomen in twee andere duurzaamheidsindexen. De STOXX® Globale ESG Leaders Index, opgericht door STOXX Limited, een wereldwijde indexprovider, die leidende bedrijven identificeert met milieu-, sociale en governance-KPI's en Carbon Clean 200, een rapport dat de grootste publieke bedrijven ter wereld evalueert op basis van hun groene energieopbrengsten.

In 2015 werd Prysmian Group opgenomen in de prestigieuze FTSE4Good Global Index, bestaande uit bedrijven die zich onderscheiden voor het ethisch, transparant en duurzaam beheer van hun activiteiten.

De verbeteringen in de ranglijsten zijn te danken aan een aantal van onze ESG-initiatieven, onder meer de oprichting van de Compensatie- en Nominatiecommissie van de Raad van Bestuur die als taak heeft om zaken m.b.t. duurzaamheid te volgen; integratie- en diversiteitsbeleid te stimuleren; het implementeren van een ethische gedragscode; vermindering van de uitstoot van ozonafbrekende stoffen; uitbreiding van de KPI's die zijn aangenomen in ons Sustainability Report, opgesteld volgens de G4-richtlijnen van het Global Reporting Initiative.

Onze inzet voor duurzame innovatie in alle bedrijfsegmenten is een van onze belangrijkste sterke punten. We hebben onlangs het testen van het nieuwe P-Laser 600 kV-kabelsysteem afgerond. Onze P-Laser middenspanningskabels presteren beter op het gebied van recyclebaarheid en hebben tegelijkertijd superieure elektrische prestaties en gereduceerde netwerk management kosten vergeleken met traditionele technologieën.

Dow Jones sustainability index

De DJSI is gebaseerd op een analyse van corporate economics, milieu- en sociale prestatie en zaken zoals: corporate governance, risicomanagement, branding, klimaatverandering, supply chain standaarden en arbeidsomstandigheden. Het bevat zowel algemene en sector specifieke duurzaamheidscriteria.

CDP

CDP is een van de internationeel meest erkende non-profit organisatie voor de beoordeling van transparantie in de verslaglegging omtrent klimaatverandering, GHGs en (management van) watervoorraden.

Standard ethics

De Standard Ethics Italian Index is een aandelenmarkt index voor Corporate Governance en duurzaamheid en werd geintroduceerd in 2014 door het onafhankelijke rating agency Standard Ethics.

FTSE4Good

De FTSE4Good Index is een serie van ethische aandelenmarkt indexen die in 2001 door de FTSE-groep werden gelanceerd. Deze zijn ontworpen om de prestaties van bedrijven te meten die veel energie steken in milieu, sociale en governance (ESG) praktijken. Onderzoek naar de indexen wordt ondersteund door de organisatie Ethical Investment Research Services (EIRIS).

ESG bloomberg

Bloomberg verzamelt gepubliceerde informatie van organisaties met betrekking tot milieuzaken, sociale betrokkenheid en governance. Bloomberg ESG Disclosure Scores waarderen bedrijven op basis van de publicatie van ESG data. Een score wordt verstrekt in relatie tot de sector waar het bedrijf in opereert.

ecovadis

EcoVadis is een platform waar bedrijven kunnen registeren en een CSR vragenlijst kunnen invullen zodat zij geevalueerd kunnen worden als leverancier. De vragenlijst is op maat gemaakt voor de business sector, grootte en locatie. De  EcoVadis methodologie beslaat 21 criteria voor de thema's milieu, eerlijke arbeidsomstandigheden, ethiek/eerlijke business praktijkten en supplay chain. De methodologie is gebaseerd op internationale CSR standaarden.

Links

Copyright © 2021 Prysmian Netherlands B.V.