Initiatieven

In elke fase van de levenscyclus van kabels is Prysmian Group Benelux actief met initiatieven om de duurzaamheid en circulariteit te verbeteren. Bij bepaalde fasen, zoals productontwerp en productie, speelt de fabrikant een hoofdrol en in andere fasen zijn dat andere partijen, zoals leveranciers, distributeurs, bouwers, installateurs en netbeheerders.

De optimalisatie van kabelontwerpen is een belangrijk onderdeel in de circulariteitsbenadering zowel voor de ontwerpfase als de end-of-life fase, zodat minder verschillende materialen en composiet worden gebruikt, wat de recyclebaarheid ten goede komt. Daarnaast maken wij al veel gebruik van gerecyclede grondstoffen en materialen en willen wij dit aandeel verder vergroten. Verder dringen wij de Co2 uitstoot  terug in het productieproces door energiebesparende maatregelen door te voeren. Ook de installateur kan de Co2 emissie tijdens de levenscyclus verlagen door een juiste keuze van de geleiderdoorsnede te adviseren. In de installatiefase ziet Prysmian Group Benelux het als haar verantwoordelijkheid om de markt met behulp van opleiding, training, documentatie en campagnes te informeren over de eigenschappen en voordelen van verschillende kabels als het gaat om kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Lees hieronder meer over de aspecten en initiatieven in elke levensfase.

Het laatste nieuws

Van iets heel simpels, iets heel bijzonders maken

02-05-2018. Wat als afval een van de meest waardevolle grondstoffen blijkt te zijn die er is?

Meer lezen →

Juiste kabelkeuze, maximaal besparen

11-04-2018.

Draka lanceert de Cable App. Duurzaam advies voor iedere klus.

Meer lezen →

Met groene stroom de wereld rond!

26-02-2018. Prysmian is de officiële kabelleverancier van de Energy Observer, de eerste catamaran die volledig is aangedreven met hernieuwbare energie.

Meer lezen →
Logo Clean 2 Antartica

Zero time to waste!

15-02-2018. Draka is trotse sponsors van Clean 2 Antarctica en werkt met Technische Unie, Philips en ABB nauw samen om een structurele en positieve bijdrage te leveren aan dit initiatief ...

Meer lezen →

P-Laser: het resultaat van vooruitdenken

26-01-2018. In nauwe samenwerking met Alliander heeft Prysmian de geavanceerde middenspanningskabel in het Nederlandse netwerk geïntroduceerd.

Meer lezen →

Draka ontwikkelt speciale combikabel voor laadsysteem World Port Center

23-11-2017. Onze klant Van der Sijs vertelt meer over de tevreden coörperatie met Draka. 

Meer lezen →

Prysmian Group tekent contract met Hydreco

14-11-2017. Door deze samenwerking wordt er warmte beschikbaar gemaakt in een Eindhovense woonwijk Strijp-R.

Meer lezen →

Prysmian Group partner van Duurzaam Gebouwd.

19-10-2017. Lees meer over onze plannen in het interview met Sander Lauwers, Key-accountmanager Utilities.  

Meer lezen →

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux