Prysmian Group gaat voor lichter’ en scherpt CO2 reductie doelstellingen aan!

 7 juni 2022

Prysmian Group gelooft als wereldleider in de kabelindustrie in het efficiënt en duurzaam leveren van energie voor onze gemeenschap. Maar we verbruiken als fabrikant van kabels natuurlijk ook zelf energie. We hebben onze CO2 reductie doelstellingen verscherpt om te zorgen dat we steeds verantwoorder omgaan met energie en natuurlijke hulpbronnen.

Dagelijks maken zo’n 7,9 miljard mensen wereldwijd gebruik van producten en diensten waar data en energie voor nodig is. Het is een enorme uitdaging om op een duurzame manier in de energiebehoefte te voorzien. Prysmian Group neemt haar verantwoordelijkheid als belangrijke toeleverancier die de energietransitie mede mogelijk maakt.

Zo zorgen we dat we exact weten waar de elektriciteit vandaan komt die we zelf verbruiken. Ook afvalverwerking en afvalreductie is een belangrijk aandachtspunt waarvoor we concrete doelstellingen formuleren en al goede resultaten hebben behaald. Hiermee dragen we bij aan een duurzamer productieproces van kabels en zorgen we dat onze voetafdruk steeds ‘lichter’ wordt.

Concrete resultaten van lichter produceren

  • We zorgen voor 100% dekking van door ons verbruikte elektriciteit met Garanties van Oorsprong ter compensatie van CO2 uitstoot. 
  • Het verbruik van elektriciteit wordt zo energiezuinig mogelijk gedaan. Dit doen we onder andere door inzet van meer energie-efficiënte machines, bewust en zuinig verbruik en toepassing van LED verlichting in onze 4 fabrieken en kantoren in Nederland.
  • Onze productielocatie in Delft heeft de ISO 50001 certificatie behaald. 
    ISO 5001 is een internationaal erkende richtlijn die voorziet in een methode om energie efficiëntie te integreren in bestaande industriële of commerciële management systemen voor continue verbetering van de energie prestaties.
  • We zijn gestart met een tenderproject voor afvalverwerking met circulariteitseisen. Naast de doelstelling om zo min mogelijk afval te creëren willen we ook zorgvuldig omgaan met het afval dat ontstaat bij de productie. Doelstelling is om zoveel mogelijk afval te recyclen zodat het optimaal hergebruikt kan worden. Momenteel is dat voor ons in Nederland meer dan 65%. Voor 2022 hebben we de doelstelling aangescherpt naar 70%.

Prysmian Group zet als marktleider voor 2022 en verder in op een forse verbetering van de CO2 voetafdruk. Zowel door productontwikkeling en innovatie alsmede door het verduurzamen van onze processen op onze productielocaties. De UN Sustainability Development Goals (SDG’s) gelden voor ons als referentiekader om onze doelstellingen te definiëren.

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux