Antartica

Draka is trotse sponsors van Clean 2 Antarctica

Draka is trotse sponsor van Clean 2 Antarctica en werkt met Technische Unie, Philips en ABB nauw samen om een structurele en positieve bijdrage te leveren aan dit initiatief én de boodschap die daarmee wordt uitgedragen.

De installatietechnische sector staat namelijk voor een grote transitie op het gebied van energie, afval en grondstoffen. Hierdoor heeft iedere schakel in de keten een grote verantwoordelijkheid om aan deze transitie bij te dragen. Niet alleen omdat de milieubelasting gereduceerd moet worden, maar ook omdat het aan de sector is om alternatieve duurzame installatieoplossingen te ontwikkelen. Dit vraagt om denken vanuit de keten en om het verbeteren van de onderlinge samenwerking. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit een belangrijke stap is op weg naar een meer duurzame wereld.

Zero time to waste!

Clean 2 Antarctica

Wat als afval één van de meest waardevolle grondstoffen blijkt te zijn die er is? Wat als er met bestaande technieken alles van gebouwd kan worden? Clean 2 Antarctica brengt uw afval naar het middelpunt van de Zuidpool met de boodschap dat afval niet bestaat. Het tastbare bewijs is de Solar Voyager; een door zonne-energie aangedreven expeditie voertuig waarvan de romp is opgebouwd uit hexagonalen die volledig gemaakt zijn van plastic afval.

Draka is trotse sponsor van deze expeditie en werkt met Technische Unie, Philips en ABB nauw samen om een structurele en positieve bijdrage te leveren aan dit initiatief én de boodschap die daarmee wordt uitgedragen. De installatietechnische sector staat namelijk voor een grote transitie op het gebied van energie, afval en grondstoffen. Hierdoor heeft iedere schakel in de keten een grote verantwoordelijkheid om aan deze transitie bij te dragen. Niet alleen omdat de milieubelasting gereduceerd moet worden, maar ook omdat het aan de sector is om alternatieve duurzame installatieoplossingen te ontwikkelen. Dit vraagt om denken vanuit de keten en om het verbeteren van de onderlinge samenwerking.

Draka is zich bewust van haar (voorbeeld)rol als marktleider en ziet MVO daarom als integrale aanpak voor haar bedrijfsvoering. Wij willen bijdragen aan de ontwikkeling van energie-efficiënte en circulaire oplossingen en tegelijkertijd de milieubelasting van bestaande ketens terugdringen. Wij zien het als uitdaging voor de hele sector om samen slimmer te werken. Daarmee maak je écht impact. De samenwerking bij dit initiatief is daar een mooi voorbeeld van. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit een belangrijke stap is op weg naar een meer duurzame wereld

Laatste nieuws

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux