Elke stap verkleint je voetafdruk

13 december 2019

Als je lang genoeg wacht, loop je minder risico. Dat geldt in veel situaties en ook op het gebied van technologische ontwikkelingen. Neem bijvoorbeeld PV-panelen of elektrische auto’s. Hun eerste generaties boden minder rendement en vergden hogere investeringen dan de zonnepanelen en e-cars van vandaag.

Fabrikanten die afwachten, dragen ondertussen echter zelf niks bij. Niet aan technologische ontwikkeling, laat staan aan het oplossen van problemen. En dat is niks voor Draka, ondanks onze 110-jarige leeftijd. We zijn marktleider in het bieden van innovatieve kabeloplossingen en innovatie zit in ons DNA. Bovendien brengt marktleiderschap verantwoordelijkheden met zich mee.

Daarom ook zijn wij onlangs partner geworden van New Horizon. De manier waarop dit ondernemersplatform gebouwen ontmantelt (urban mining), bouwmaterialen oogst en weer op de markt brengt voor hergebruik - bij voorkeur onbehandeld - (material balance) is een bijzonder initiatief dat onze steun verdient en perfect aansluit op onze ambities op circulair gebied.

Weliswaar kunnen kabels niet zomaar een-op-een hergebruikt worden, al is het maar vanwege wet- en regelgeving en kwaliteitsgaranties. Daarnaast weten we dat recycling slechts één fase is van de integrale aanpak die wij nastreven om kabels circulair inzetbaar te maken.

Circulariteit kan daarom alleen slagen door samen te werken. Onze deelname aan New Horizon helpt om de wereld meer circulair te maken. Het platform biedt mogelijkheden om hergebruik van kabels verder te onderzoeken en ondertussen onze R&D expertise met partners te delen. Ook hopen wij met ons partnerschap anderen te inspireren om circulariteit te omarmen en samen te kijken naar hoe we kunnen verder bouwen aan een duurzame toekomst.

Alleen door samenwerking kun je nieuwe stappen zetten en iedere stap dichterbij de groene horizon is beter dan wachten.

www.newhorizon.nl

Nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

3 manieren hoe wij de energietransitie mogelijk maken

Meer lezen →

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux