Energy Observer, samen met Prysmian op groene stroom de wereld rondvaren.

Prysmian is de officiële kabelleverancier van de Energy Observer, de eerste catamaran die volledig is aangedreven met hernieuwbare energie. De kabels geleiden de hernieuwbare energie van zowel zon als wind afkomstig. De catamaran is nu bezig aan zijn avontuurlijke en lange reis rond de wereld. Onderweg komt de catamaran langs symbolische en wereldbekende locaties maar ook langs ecosystemen die beschermt moeten worden.

Het is altijd een genoegen om verhalen te delen over onze producten, onze activiteiten en nieuwe contracten. Maar we zijn ook trots op projecten die niet onder de kernactiviteiten vallen. Zo delen we ook graag meer over de samenwerking tussen  Prysmian Group en The Energy Observer. Dit is de allereerste catamaran die zes jaar lang op enkel hernieuwbare energie over de hele wereld zal varen.  Een bijzonder initiatief. Met een duidelijke focus om de wereld te tonen wat er allemaal mogelijk is met het gebruiken van duurzame energie. Om deze boodschap over te brengen stopt de catamaran op 101 plaatsen in 50 verschillende landen.

De catamaran is op 6 juni 2017 gedoopt in Parijs. Op 18 juli is de Seine afgevaren.  Vanaf de kust vanhet kanaal ging hij naar Cherbourg, de Atlantische Oceaan, Bordeaux, San Sebastian, rond de Iberische schiereilanden en vervolgens langs de pilaren van Hercules om zo de Middellandse Zee binnen te varen.

De relevantie van het initiatief is onlangs benadrukt tijdens de COP23 – een conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering.


Samen met minister Nicolas Hulot kende president Emmanuel Macron de hashtag van de klimaatconferentie van Bonn toe aan de Energy Observer:

#MakeOurPlanetGreatAgain

we kijken er naar uit om de Energy Observer te verwelkomen in het Italiaans water. Op dit moment is de boot in Monaco. Dankzij het succes van de missie is er het idee om een tweede op zonne-energie aangedreven voertuig te bouwen.  Deze heeft de voorlopige naam “Number II”.

Laatste nieuws

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux