De slimme producten van Prysmian Group dragen bij aan een duurzame energietransitie!

29 april 2022

Dagelijks maken zo’n 7,9 miljard mensen wereldwijd gebruik van producten en diensten waar data en energie voor nodig is. Deze enorme omvang brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Zeker voor diegenen die een rol van betekenis spelen in de bijdrage aan een duurzame energietransitie. Prysmian Group neemt hierin graag haar verantwoordelijkheid en draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van mensen en gemeenschappen, goederen en diensten en het mogelijk maken van duurzame energie. De UN Sustainability Development Goals (SDG’s) gelden voor ons als referentiekader om onze doelstellingen de definiëren.

Ciculariteitsbenadering

Prysmian Group gelooft als wereldleider in de kabelindustrie in het efficiënt en duurzaam leveren van energie voor onze gemeenschap. Prysmian Group, waaronder ook de merken Draka en Prysmian behoren, is continu op zoek naar slimme oplossingen door het maken van innovatieve producten die minder belastend zijn voor het milieu. We hebben een circulariteitsbenadering ontwikkeld die het mogelijk maakt duurzaamheidsaspecten in elke fase van de levenscyclus inzichtelijk en meetbaar te maken.

 Enkele voorbeelden van dergelijke slimme producten die in 2021 ontwikkeld zijn:

  • Levering van 100% recyclebare P-laser midden-spanning kabels voor netwerkoplossingen ten behoeve van de Nederlandse markt. De P-Laser kabel levert superieure prestaties en draagt bij aan significante CO2 besparingen.
  • Levering van ecoversies van veel variaties installatiedraad, installatiekabel en laagspanningsgrondkabels aan diverse innovatieve bouwprojecten in Nederland waaronder Ecovillage Boekel.
  • Voor 49% gerecyclede PE-buitenmantels voor MV-kabels.
  • Aluminium geleiders voor HV kabels als alternatief voor koper.
  • Ecoslim kabel concept voor het telecom netwerk. Met Ecoslim realiseren we een 50% lagere CO2 voetafdruk t.o.v. standaard oplossingen.

Prysmian Group is de enige kabelproducent ter wereld met goedgekeurde SBTi doelstellingen (Science Based Targets). Het Science Based Targets-initiatief is een samenwerking tussen CDP, de United Nations Global Compact, World Resources Institute en het World Wide Fund for Nature. Sinds 2015 hebben meer dan 1.000 bedrijven zich aangesloten bij het initiatief om een ​wetenschappelijk onderbouwd klimaatdoel te stellen.

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux