Prysmian Nederland voorziet eigen fabrieken van led-verlichting

 19 oktober november 2022

Prysmian Nederland heeft een volgende stap gezet in verduurzaming van de productielocaties in Delft en Emmen met het vervangen van de TL-verlichting in de fabrieken voor duurzame led-verlichting. Duurzaamheid staat hoog op de prioriteitenladder voor Prysmian Group. Naast het continue verbeteren en verduurzamen van de kabels die geproduceerd worden staat ook het fabricageproces en alles wat daarmee samenhangt hoog op de agenda.

Slimme verlichting
Bij de voorbereiding van het vervangen van de normale verlichting zijn er een 3-tal doelstellingen geformuleerd:
1.    Verbetering verlichting op de werkvloer
2.    Energiebesparing
3.    CO2-reductie

Voor een prettige en veilige werkomgeving in een fabriek is goede verlichting essentieel. De fabricage op de locaties in Emmen en Delft zijn op basis van een continu systeem dus 24 uur per dag in bedrijf. Er is gekozen voor slimme led-verlichting die aangestuurd wordt door smart software. Zo heb je op verschillende plekken in de fabriek niet overal dezelfde lichtsterkte nodig. De zogenaamde LUX-waarden zijn exact afgestemd op de behoefte per locatie en kan aangepast worden waar nodig. Dit draagt tevens bij tot een langere levensduur.

Meer dan 50% energiereductie
Met het aanbrengen van de nieuwe led-verlichting wordt er een enorme energiebesparing gerealiseerd. Zeker in het licht van de enorme hoeveelheid armaturen die in gebruik zijn. Voor locatie Emmen gaat het om 2640 armaturen met 5200 TL buizen en voor de locatie Delft gaat het om 2273 armaturen met 3850 TL buizen. Naast de besparing in Wattage door het gebruik van LED wordt er ook extra bespaard door het slim inregelen van de verlichting met tijdschakelaars, schemerschakelaars en zogenaamde LUX levels die op de verschillende plekken in de fabriek anders zijn. Dit levert nog een extra besparing op van zo’n 10-15%.

CO2-reductie draagt bij aan behalen doelstellingen
Wereldwijd zijn er afspraken gemaakt voor de reductie van CO2. Als marktleider in de kabelindustrie neemt ook Prysmian Group hier haar verantwoordelijkheid. Naast tal van andere maatregelen draagt ook het gebruik van ledverlichting bij aan de doelstellingen voor CO2-reductie. Prysmian Group heeft zich gecommitteerd aan het behalen aan de gestelde normen van nul carbon footprint in 2050 en is op koers om dit te behalen.

Verantwoorde afvoer van de oude materialen  
Bij het verstrekken van de opdracht is er niet alleen gekeken naar de kwaliteit van de nieuwe hardware en software en garanties. Er zijn ook voorwaarden opgesteld voor de afvoer van de oude materialen. De oude materialen worden als afvalstroom gescheiden en waar mogelijk verwerkt tot grondstoffen voor hergebruik. De afvoer van de materialen is volledig inzichtelijk gemaakt en verantwoord.

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux