Van iets heel simpels, iets heel bijzonders maken

Wat als afval een van de meest waardevolle grondstoffen blijkt te zijn die er is? Wat als er met bestaande technieken alles van gebouwd kan worden wat we willen?

C2A brengt uw afval naar Antarctica om zo te vertellen dat afval niet bestaat. Met als tastbaar bewijs hiervan de Solar Voyager; een door zonne-energie aangedreven voertuig waarvan de romp is opgebouwd uit hexagonalen die gemaakt zijn van afvalplastic.

Hexagonalen van plastic afval. Dat is waar de reis mee begon. Inmiddels zijn we op volle koers en wordt er stapje voor stapje land veroverd. Ook in de harten van onze klanten. Want het lijkt vaak zo ver weg. De ijskappen die smelten op de Noordpool, of de klimaatverandering elders op de wereld, maar het gaat erom dat ook wij hier in Nederland beseffen dat wij hier impact op hebben.

Clean 2 Antartica stimuleert het gedachtegoed dat we van iets heel simpels, iets heel bijzonders kunnen maken. En dat niet alleen. Het gaat om afval. Waarom iets weggooien, als het nog gebruikt kan worden? Weliswaar op een wat controversiële manier, maar je moet er wat voor doen om het duurzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Clean 2 Antarctica klant events die Draka samen met Technische unie, Philips en ABB georganiseerd heeft werd door weerkundige Helga van Leur haarfijn uitgelegd welke klimaatverandering onze aarde ondergaat. En wat hier de gevolgen van zijn. Als het zo simpel en duidelijk wordt gecommuniceerd ga je wel nadenken. Niet zozeer hoe heeft dit kunnen gebeuren, maar wat kan ik hieraan doen.

Draka streeft ernaar om dit thema onder de aandacht te brengen van alle partners en stakeholders. We gaan graag het gesprek aan om toe te werken naar meer duurzame oplossingen. Vaak is het niet alleen goed voor het milieu, maar helpt het ook besparen. Dit laten we ook zien met het Eco advies welke wordt weergegeven in de nieuwe Cable App. www.draka-cableapp.nl

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2021 Prysmian Netherlands B.V.