Prysmian Group sluit zich aan bij de Global Reporting Initiative Community
24 juli 2020

Prysmian Group wordt één van de belangrijkste ondersteuners van de GRI en benadrukt zijn toewijding aan duurzaamheid en de energietransitie. 

Bedrijven over de hele wereld vertrouwen op het Global Reporting Initiative (GRI) voor een eenduidige set criteria voor het rapporteren over hun duurzaamheidsprogramma's. Prysmian Group heeft zich aangesloten bij de GRI Community om meer steun te verlenen aan deze wereldwijde inspanningen op het gebied van transparantie, waardoor de sector verder wordt geholpen richting een duurzamere toekomst.
 
Transparante verslaggeving voor wereldwijde duurzaamheidsinspanningen
Prysmian Group is lid geworden van de GRI Community, wat de toewijding van de groep aan de strenge normen voor duurzaamheidsverslaggeving onderschrijft dankzij hun belang als een instrument tegen de strijd tegen klimaatverandering.
 
GRI, gevestigd in Amsterdam en met regionale branches over de hele wereld, biedt het meest gebruikte duurzaamheidsverslaggevingskader aan. De GRI-standaarden vertegenwoordigen de wereldwijde best practices voor communicatie over en begrip van economische, sociale en milieugevolgen. De gratis beschikbare GRI-standaarden maken transparante verslaggeving over duurzaamheidsactiviteiten mogelijk. Door gebruik te maken van de GRI-standaarden kunnen organisaties risico's en beheersing in kaart brengen, de dialoog met belanghebbenden verbeteren en de efficiëntie van duurzaamheidsdoelstellingen vergroten.
 
De GRI Community bestaat uit leden afkomstig uit verschillende 66 landen actief in 35 verschillende sectoren die de toekomst van duurzaamheid en verslaggeving vormgeven. GRI Community-leden profiteren van een wereldwijd netwerk van best practices en het delen van kennis en krijgen inzichten in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving.
 
“We heten Prysmian Group welkom als het nieuwste lid van de GRI Community, ons wereldwijde netwerk van organisaties toegewijd aan het begrijpen, beheren en delen van hun duurzaamheidsimpact voor besluitvorming dat bijdraagt aan milieuresultaten en sociale en financiële uitkomsten.” Sabine Content Directeur Corporate & Stakeholder Engagement bij GRI

“Via GRI ondersteunt Prysmian Group de strengste normen op het gebied van transparantie in zijn duurzaamheidsverslaggeving, wat gezien wordt als een belangrijk onderdeel van zijn zakelijke strategie.” Lorenzo Caruso Corporate and Business Communication Director bij Prysmian Group
 

Het bedrijf ondersteunt de transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen door zijn klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. In Duitsland bouwt de Group een ondergrondse elektriciteitskabel die hernieuwbare energie opgewekt in de Noordzee naar huizen en fabrieken in het industriële zuiden transporteert.
 
Duurzaamheid is een volwaardig onderdeel van het bedrijfsmodel van Prysmian Group, zowel wat betreft zijn producten als zijn eigen milieuvoetafdruk.  Prysmian Group is door Morgan Stanley opgenomen in de lijst met 30 bedrijven verdeeld over de hele wereld die de energietransitie leiden, waarin meer dan €114 miljard aan investeringen zullen worden gedaan in 2030.
 
De belangrijkste stakeholders van Prysmian zeggen dat één van hun grootste prioriteiten voor het bedrijf het creëren van kabeloplossingen met duurzaamheidsvoordelen, slimme stroomnetten en innovatieve oplossingen voor het elektrische systeem is.
 
Prysmian's toewijding aan het verbeteren van de duurzaamheid van zijn productie- en organisatorische processen wordt uitgevoerd middels een serie van doelstellingen voor 2022, waaronder een belofte om in 2022 zijn CO2-uitstoot met 2-3% en zijn energieverbruik met 3% te verminderen.
 
Als een ander teken van zijn toewijding aan duurzaamheid heeft Prysmian Group een nieuw beloningsbeleid geïntroduceerd waarbij managementbonussen zijn gekoppeld aan het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen op de korte en middellange termijn om Milieu-, Maatschappij-, en Governancezaken (MMG) beter aan te laten sluiten op zijn zakelijke strategieën.

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux