Prysmian Group Lanceert Eco Cable

21 mei 2021

Eco cable, gebaseerd op erkende en meetbare duurzaamheidscriteria, helpt onze klanten en distributeurs om hun groene toeleveringsketen en waardepropositie te versterken.

Prysmian Group, wereldleider in de energie- en telecomkabelsystemensector, heeft deze week de lancering aangekondigd van zijn ECO CABLE-label, het eerste eigen groene productlabel in de kabelindustrie. Dit label dient om klanten en distributeurs te ondersteunen bij het versterken van hun groene toeleveringsketen en waardepropositie.

"Het ECO CABLE-productlabel is bedoeld om proactief in te spelen op de steeds groenere verwachtingen van de markt en van alle belanghebbenden", legt Massimo Battaini, Chief Operating Officer van de Prysmian Group, uit. "Met dit initiatief wil de Groep zijn duurzaamheidsstrategie en actieve rol als promotor van een duurzame ontwikkeling versterken en de race van de Groep naar een netto nul CO2-uitstoot versnellen", voegt hij eraan toe.

Het ECO CABLE-label kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere gecertificeerde duurzaamheidsprotocollen zoals de EPD (Environmental Product Declaration) en het EU Ecolabel (het milieukeurmerk voor producten en diensten die gedurende hun hele levenscyclus aan hoge milieunormen voldoen).

De toekenning van het ECO CABLE-label is gebaseerd op een automatisch berekeningssysteem dat gebruikmaakt van erkende en meetbare criteria die zijn afgeleid van de EU Ecolabel-verordening nr. 66/2010 en in overeenstemming zijn met de belangrijkste regelgevingskaders en -vereisten, met een zeer specifieke focus op kabelproducten: koolstofvoetafdruk, afwezigheid van zeer zorgwekkende stoffen, recyclebaarheid/circulariteit, recyclinginputsnelheid, milieuvoordelen en kabeltransmissie-efficiëntie. 

Prysmian Group is toegewijd om tegen 2022 20% van zijn productgamma te onderwerpen aan de beoordeling van de ECO CABLE-criteria, in overeenstemming met de doelstellingen van de Sustainability Scorecard van de groep. Producten met het ECO CABLE-label voor de energiesector zullen vanaf begin mei beschikbaar zijn in Italië en in het derde kwartaal in Frankrijk, Spanje, Duitsland en tegen het einde van het jaar in de Scandinavische regio.

ECO CABLE is slechts een van de stappen die Prysmian Group heeft genomen in zijn race naar een netto nul CO2-uitstoot en die mogelijk wordt gemaakt door de innovatiemogelijkheden van de groep. ECO CABLE is onderdeel van een breder plan voor een volledig geautomatiseerde design-to-sustainability benadering waarmee tegen 2022 85% van de groep zijn kabelproductfamilies gedekt worden door een koolstofvoetafdrukbeoordeling.

Tot de belangrijkste innoverende initiatieven die de groep op weg helpen naar duurzaamheid behoren Alesea, een IoT-oplossing voor een slimmer en eenvoudiger beheer van de kabelinventaris om onze partners te helpen hun prestaties op het vlak van operationele efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren; P-Laser, de 100% recyclebare, eco-duurzame kabeltechnologie, die wordt ingezet voor HVDC-toepassingen in koolstofarme projecten; en PRY-CAM, een baanbrekende technologie voor de conditiebeoordeling van de efficiëntie van elektrische systemen.

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux