Beklimming Mont Ventoux – een sportieve samenwerking voor het goede doel

 21 juni 2022

Eindelijk was het dan zover: na een jaar uitstel vanwege de corona pandemie trokken 3 collega’s van Draka tussen 2 en 5 juni de berg Mont Ventoux op voor het goede doel: de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

De Mont Ventoux, die ook bekend staat als ‘de kale berg’ is gelegen in de Provence, Frankrijk, is 21 kilometer lang, telt ongeveer honderd bochten en wordt vaak gereden in de Tour de France. Dat zegt wat over de unieke prestatie die onze collega’s hebben geleverd! De steile hellingen, de moeilijkheidsgraad en de vaak straffe wind maken de berg namelijk een uitdagende klim.   

Het initiatief om deze bergrit te maken ten gunste van het goede doel is afkomstig van installatiebedrijf Harwig. Johan Meinen van Draka is één van de pioniers die de tocht heeft afgelegd en vertelt:

“Harwig is een installateur in Emmen waar we sinds jaar en dag al zaken mee doen. Zij kwamen met het idee om voor het goede doel die berg op te fietsen. Wij waren gelijk erg enthousiast. En zo kwam van het een het ander!”

In totaal waren er dertig deelnemers die mee wilden doen aan het initiatief, waaronder Johan Meinen, Jan Gelderloos en Gerjan Bijsterbosch van Draka. Johan vertelt in geuren en kleuren over het gezelschap:

“Natuurlijk waren wij er bij, maar er waren ook leveranciers en andere sponsoren die meefietsten. Een directeur van een bouwbedrijf. Het was een heel gemêleerd gezelschap van collega-vakgenoten uit de branche. Mijn collega Gerjan heeft zelfs zijn 68-jarige vader meegenomen! De samenstelling van de groep was erg leuk.”

Johan is erg trots op zijn sportieve prestatie, maar ook op de maatschappelijke bijdrage die hij heeft geleverd. Het goede doel dat is uitgekozen om voor te fietsen is de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Men is namelijk erg begaan met de gezondheid van de kinderen die verblijven in het UMCG. Niet alleen hebben zij adequate zorg nodig, ook is er een grote behoefte om het leefklimaat van het Kinderziekenhuis te verbeteren. U kunt dan denken aan de sfeer op de afdeling, het aantrekkelijker maken van speelkamers, het financieren van theateractiviteiten alsook het optimaliseren van de oudervoorzieningen. Door deze voorzieningen wordt het verblijf in het Beatrix Kinderziekenhuis een stuk aangenamer voor alle betrokken partijen.

Johan vervolgt zijn verhaal en vertelt:

“Ik vond het sowieso een mooie sportieve uitdaging: je moet er echt wat voor doen. Nu fiets ik altijd graag, maar om dit avontuur aan te gaan met een leuke klant en met een goed doel voor ogen – dat maakt het verhaal wel compleet. Voor jezelf is het goed, zakelijk is het leuk en de maatschappelijke bijdrage die je ermee levert is enorm belangrijk. Alles kwam hiermee samen tot een compleet geheel.”

Op 20 juni vond de uitreiking van de cheque plaats in het Beatrix Kinderziekenhuis te Groningen. Er was een uitgebreid programma opgezet, waarbij de deelnemers van de Harwig Mont Ventoux-tour in het zonnetje werden gezet. Op deze manier werd het behalen van deze mooie prestatie feestelijk met elkaar afgesloten.

Bent u geïnspireerd en zou u ook een dergelijke actie willen organiseren? De sleutel tot succes ligt bij een goede voorbereiding. Johan vertelt dat beklimmen van de berg niet bepaald appeltje-eitje is.

“Je moet het niet ongetraind doen en je hebt wel een goede basisconditie nodig.”

“Maar,” glimlacht Johan, “de plannen voor een volgende uitdaging zijn alweer in de maak!”.

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux