Prysmian Group versnelt open innovatie met Hardt Hyperloop  

27 mei 2021

Een duurzaam vervoerspartnerschap om de netto nul-doelstellingen van Europa te bereiken.

Prysmian Group, wereldleider in de energie- en telecomkabelsystemenindustrie, kondigt zijn partnerschap aan met Hardt Global Mobility in een programma dat tot doel heeft Hyperloop tot een duurzaam, supersnel pan-Europees vracht- en personenvervoernetwerk te maken dat Europa zal helpen zijn koolstofvrije doelen te bereiken tegen 2050. 

Duurzaamheid is de focus van het Hyperloop Development Program. Als de luchtvaart met de verwachte pre-pandemische snelheden groeit, zal het moeilijk zijn om het in 2015 aangenomen Akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken, te halen. Uitstootvrij transport is cruciaal voor de Europese Unie om de klimaatdoelstellingen voor 2050 te halen.

Sneller dan een vliegtuig en met een lager energieverbruik dan een trein, is de Hyperloop een veelbelovend concept dat in 2013 werd gelanceerd door Elon Musk, CEO van Tesla en Space X, die vanaf 2016 een reeks ontwikkelingswedstrijden gepromoot heeft. In 2018 leverde Prysmian de innovatieve motorkabel om het magnetisch zwevende voertuig van Hardt Hyperloop aan te drijven op zijn eerste 30 meter lange lage-snelheidsbaan in Delft, dat in 2019 de eerste wereldwijde succesvolle test van Hyperloop op werkelijke schaal was en waarbij er van rijstrook gewisseld werd. Een andere belangrijke mijlpaal komt volgend jaar, wanneer de bouw van het European Hyperloop Center en de aangrenzende testbaan in Groningen, Nederland, van start gaat. Het centrum moet in 2023 klaar zijn.

De innovatiestrategie van Prysmian Group is gericht op het vergemakkelijken van de ontwikkeling van nieuwe kabelinfrastructuren voor het transport van stroom en informatie die de transitie van de samenleving in alle sectoren mogelijk maken, van de nieuwe elektrische mobiliteit tot slimme steden, van de uitbreiding van 5G tot het gebruik van kunstmatige intelligentie voor het verzamelen en interpreteren van gegevens, en nog veel meer.

“Dit project combineert twee elementen van onze kernmissie: innovatie en duurzaamheid”, zegt Andreas Bott, CEO Prysmian Nederland. “Dit is innovatie op zijn best. Er is geen blauwdruk, het is iets compleet nieuws. De duurzaamheidsvoordelen zijn aanzienlijk. Een Europees Hyperloop-netwerk van 10.000 kilometer zou de CO2-uitstoot met 40 miljoen ton per jaar kunnen verminderen. Bij het samenwerkingsproject zijn meerdere Prysmian-bedrijven en -landen betrokken en we zijn er trots op onze buren bij Hardt te ondersteunen voor de Prysmian-fabriek in Delft, aan de overkant van het kanaal.

“Bij Prysmian zijn innovatie en duurzaamheid twee zijden van dezelfde medaille, en tevens een strategische hefboom om duurzame waarde voor onze belanghebbenden te creëren”, zei Riccardo Bucci, VP Product Strategy and R&D Director Industrial en OGP bij de Energy Division bij Prysmian Group. “De reeks innovatieve oplossingen die voor dit project zijn ontwikkeld, komt voort uit Prysmians brede ervaring in verschillende belangrijke toepassingsgebieden, en ze zullen elk van hen terugvloeien met een positieve impact op duurzaamheid.”

Prysmian en Hardt werken op dit moment samen aan het ontwerp, de ontwikkeling en de realisatie van energie- en telecommunicatiekabels voor de nieuwe testfaciliteit in Groningen.  

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux