Meewerken aan een verantwoorde samenleving en diversiteit op de werkvloer

 10 september 2022

We zijn ons ervan bewust dat we met elkaar moeten bijdragen aan een verantwoorde samenleving. Dit geldt zowel op het werk als daarbuiten. Prysmian Group zet zich in voor de samenleving met het bevorderen van ethisch gedrag, bescherming van arbeidsrechten en diversiteit. Onze duurzaamheidsfocus is gebaseerd op drie pijlers te weten SLIMMER, LICHTER en STERKER. Het leveren van een bijdrage aan een verantwoorde samenleving valt bij Prysmian Group onder de pijler STERKER. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid en dragen we niet alleen bij aan de duurzame ontwikkeling van mensen en gemeenschappen, maar ook aan goederen en diensten en het mogelijk maken van duurzame energie. De UN Sustainability Development Goals (SDG’s) gelden voor ons als referentiekader om onze doelstellingen de definiëren.

Samen sterker in diversiteit
Als internationale organisatie vinden wij het belangrijk dat er een goede verdeling is tussen mannen en vrouwen in verschillende functies. Als productiebedrijf voor kabels zijn er op het gebied van operators momenteel meer mannen dan vrouwen werkzaam in deze functie. We werken er hard aan om nog meer vrouwelijke operators aan te trekken en op te leiden. Op onze productielocaties in Delft, Emmen en Nieuw Bergen is het aantal vrouwelijke operators vorig jaar gestegen naar 15 fte en dit jaar zal dit aantal verder toenemen.

Duurzaamheidsdoelstellingen en activiteiten
Alle leden van het managementteam in Nederland en direct betrokkenen krijgen een eigen verantwoordelijkheid voor duurzaamheidsdoelstellingen. Zo wordt duurzaamheid geen ‘ver van mijn bed show’ maar is een ieder concreet bezig met zijn of haar eigen doelstellingen. 

Ook trekken we stagiaires aan die specifiek worden ingezet ter bevordering van duurzaamheid. Goed voor de student en goed voor Ons. Momenteel zijn er 3 stagiaires dagelijks bezig met opdrachten ter verduurzaming van de organisatie. Ook geven we vanuit onze organisatie gastcolleges over duurzaamheid bij universiteiten, HBO’s en MBO’s. We informeren hiermee niet alleen de studenten over de duurzaamheidsaspecten binnen ons bedrijf en de branche, maar zoeken ook de interactie op met studenten. Zodoende kunnen wij ook leren van de nieuwe generatie en hun kijk op duurzaamheid.

Plastic Soup Foundation
We zetten ons graag concreet in voor duurzaamheid ook buiten de organisatie. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld de Plastic Soup Foundation. Deze non-profit mariene milieu organisatie heeft tot doel plastic vervuiling te verminderen. Ooit gestart om de plastic soup in de oceanen te verminderen. Nu focussen zij zich in hun werk steeds meer op de relatie tussen plastic en de menselijke gezondheid. De campagnes op het terrein van microplastics en de strijd tegen plasticafval staan daar direct mee in verband. Meer informatie vindt u op www. plasticsoupfoundation.org

 

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux