Prysmian Group bemachtigd plek op de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index.

7 oktober 2019

Een duurzame stap voorwaarts op s ’werelds meest invloedrijke duurzaamheid index.

Prysmian Group, leider in  energie en telecom systemen, is voor de eerste keer opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI), de meest invloedrijke internationale index voor de beoordeling van Milieu, Sociale en Governance prestaties van ongeveer 2700 bedrijven.

Prysmian is opgenomen in de DJSI  binnen de Elektrische Componenten en Industriële Apparatuur met een score van 84/100, 5 punten hoger dan in 2018. Dit is te danken aan de sterke groei in de Milieu en Economische factoren. De Sociale factor is gelijk aan het vorige jaar en heeft daarmee ook de beste resultaten in de industrie.

“Wij zijn toegewijd om de beste kabel en glasvezel technologie te ontwikkelen voor de transitie naar schoner en slimmer gebruik van energiebronnen.” Zegt Valerio Battista, CEO Prysmian Group

Het doel van de organisatie is om duurzaamheid te verbeteren in alle aspecten waarop DJSI scores uitbrengt. De prestaties zijn gedefinieerd binnen het frame van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Prysmian’s focus ligt in het verbeteren van milieuprestaties in de complete keten, steunen van innovatie voor duurzame producten, verzekeren van respect voor mensenrechten en het versterken van personeelszaken mede door een diversiteit en inclusiviteit programma.

De laatste jaren heeft Prysmian grote stappen gezet in de innovatie van duurzame producten. Een voorbeeld hiervan is de lancering van het innovatieve Flexribbon. Deze technologie maakt het mogelijk om de vezel dichtheid te verhogen waardoor materialen worden bespaard.

In 2019 is Prysmian opgenomen in de prestigieuze FTSE4Good Global Index, STOXX Italy 45 ESG-X en de STOXX Europe 600 ESG-X. Daarbij zijn ze EE+ beoordeeld door Standard Ethics, een onafhankelijk bedrijf in Londen dat de duurzaamheid beoordeelt en een vergelijkbaar en gestandaardiseerd beoordelingssysteem heeft: de Standard Ethics Rating (SER). De Organisatie is recent ook opgenomen in het Carbon Clean 200 report, een rapport dat s’ werelds grootste BV’s evalueert gebaseerd op omzet uit groene energie. Dit jaar heeft Prysmian Group ook meegedaan aan het EcoVadis survey, waar het gouden niveau werd behaald met een score van 73/100(+3 vergeleken met 2017).

Nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

3 manieren hoe wij de energietransitie mogelijk maken

Meer lezen →

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux