Prysmian Group op nummer 1 in de Dow Jones Sustainability Index

22 december 2021

Ook dit jaar mag Prysmian Group met trots melden dat zij wederom is opgenomen, samen met 5300 andere industrieleiders, in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Met 87 van de 100 punten heeft de organisatie een nummer 1 notering bemachtigd op de ELQ Electrical Components & Equipments lijst van DJSI. Het is een bijzonder mooie mijlpaal en erkenning dat Prysmian Group niet alleen als enige kabelfabrikant ter wereld een plaatsing heeft verdiend, maar ook dat de organisatie voorop loopt ten opzichte van andere marktpartijen.

Plannen worden omgezet naar concrete acties

Sustainability manager Frank Middel: “De notering in de Dow Jones Sustainable Index is een beloning voor de visie en implementatie van een duurzaam beleid in onze internationale organisatie. Het geeft ons bedrijf extra motivatie om onderdeel te zijn en blijven van de meest toonaangevende organisaties in de wereld. De evaluaties door de DJSI worden door Prysmian Group nauwgezet geanalyseerd en opgevolgd. Ik ben betrokken bij veel programma’s en innovaties binnen Prysmian Group en het is goed om te zien dat het niet blijft bij plannen, maar dat we het omzetten tot concrete acties die direct resultaat opleveren.”

Blijven verbeteren voor een future proof planet

De organisatie die de toetsing doet bij bedrijven inzake de DJSI is S&P Dow Jones Indices. Zij bieden de Corporate Sustainability Assessment (CSA) aan. De unieke expertise en de eigen methodologie en database die hieraan ten grondslag liggen meten de processen en het resultaat van organisaties. Onderwerpen zoals gebruik van grondstoffen, klimaat strategie, human capital, gezondheid &  veiligheid, product stewardship en fiscaliteit worden onderzocht en beoordeeld. Prysmian Group heeft de CSA succesvol doorlopen. Een prestatie waarop we enorm trots zijn. En we blijven investeren in duurzaamheid om de scores te verbeteren om onze bijdrage aan een toekomstklare planeet te leveren.

People –Performance – Prysmian

De notering in DJSI vraagt iedere dag de volledige inzet van onze medewerkers. Eén van de acties die wij hebben geïmplementeerd is het P3-systeem. Het is ons samenwerkingsprogramma voor medewerkers. In de P3 methodiek (People - –Performance – Prysmian) wordt alle ruimte geboden voor persoonlijke doelen op het gebied van duurzaamheid. Dat gebeurt op internationale schaal en hiermee hebben we de basis gelegd voor het ontwikkelen van duurzame ideeën, oplossingen en producten. Al onze inspanningen worden door onze eigen mensen geïnitieerd en gedragen en dat heeft geresulteerd in onze nummer 1 notering. Als enige kabelproducent ter wereld!

Concrete duurzaamheidprojecten Prysmian Group

Mede door de ambitie om hoog te scoren binnen de DJSI én vanuit de Prysmian Group duurzaamheidsmissie te ondernemen, zijn er concrete projecten ontwikkeld. Zoals :

- Gerecyclede kabelmantels. Een project waarmee we bijdragen aan onderzoek met kunststoffen om de mantels van onze producten te kunnen hergebruiken.

- Gerecycled koper. Koper is een eindige grondstof. En daarmee kostbaar. Onze inspanningen werken toe naar de succesvolle ‘oogst’ van gebruikt koper om dat terug te brengen in de productie. De ambitie is om in 2030 gebruik te maken van 100% circulair koper.

- GoGreen. Een R&D project waarin we de mogelijkheden onderzoeken en producten ontwikkelen die het milieu minimaal belasten. Tevens ontplooien we initiatieven die bijdragen aan de verlaging van onze footprint.

- Wagenpark. We werken actief naar de transitie van een emissie loos wagenpark.

Prysmian Group blijft verder ontwikkelen op duurzaamheid en betrekt daarin ook de ketenpartners. Natuurlijk is het mooi om als kabelproducent nummer 1 te zijn op de DJSI maar samen bereik je nog veel meer en ook dat is onze doelstelling. In de komende tijd delen wij graag tussentijdse ontwikkelingen die bijdragen aan een mooie duurzame toekomst voor iedereen!

Wat houdt de Dow Jones Sustainability Index in?

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) is een verzameling van best-in-class benchmarks voor beleggers die erkennen dat duurzaam ondernemen en organisatie management van cruciaal belang is voor het genereren van aandeelhouderswaarde. Deze beleggers willen op de lange termijn hun visie op duurzaamheid terugzien in hun beleggingsportefeuilles. De Dow Jones Sustainability Indices zijn in 1999 geïntroduceerd als de eerste wereldwijde benchmark op duurzaamheid en volgt de aandelenprestaties van toonaangevende, mondiale  bedrijven op het gebied van economische, ecologische en sociale criteria.

Laatste nieuws

20230621 144106

Elektrische kraan bespaart 6 ton CO2 op kabeltransporten naar bouwlocaties

MEER LEZEN → 
NL PG product EcoSlim EPD preview

Groen licht voor wereldwijde toepassing van Ecoslim kabelsysteem in glasvezelnetwerken

MEER LEZEN → 

Links

Copyright © 2017 Prysmian Group Benelux